Ahli parlimen Syria menyatakan kesediaan penuh Damsyik untuk menghadapi segala bentuk langkah tidak masuk akal Presiden Amerika Syarikat (AS) Donald Trump berkaitan anti-Syria.

Tasnim News melaporkan, Hossein Ragheb, ahli parlimen Syria pada hari Rabu (14 Mac) mereaksi sikap presiden AS berkaitan operasi tentera Syria di Ghouta Timur.

Beliau mengatakan bahawa dukungan AS sepanjang sejarah yang semakin meningkat dengan tampilnya Trump, Damsyik akan mereaksi segala bentuk pencerobohan AS, sama seperti ketika tentera Syria menembak jatuh jet pejuang Israel. ”

Pelbagai unit tentera Syria dalam operasi yang bermula sejak 15 hari lalu di Ghouta Timur, telah berjaya membebaskan banyak wilayah dari kawalan para pengganas.

Pejabat parlimen Syria ini juga menilai kenyataan terbaru Presiden Rusia, Vladimir Putin, tentang kemampuan peluru berpandu baru negara untuk mensasarkan para pengganas dan penyokongnya, seraya berkata, “Kenyataan tersebut menggambarkan kesan buruk daripada segala bentuk ancaman AS dan Kesatuan Eropah terhadap Syria.”

sumber – MediaAdil